Konfaträff – tolka genom bild

Idag samlades både Duffy och Ozzy tillsammans och dagens träff lyfte fram konfirmandernas kreativa sidor, vilka skulle visa sig vara väldigt bra. Efter en snabb introduktion blev konfirmanderna i grupper om 4-5 utskickade på Lunds gator med uppdrag att gestalta texter och ord med hjälp av bilder.

Varje grupp fick en bibeltext, några olika ord och en låt text. Med hjälp av digitalkameror fick de sedan ägna cirka 1 timme åt att ta en bild för varje text och ord som de tyckte fick gestalta respektive. Resultaten var intressanta, och för att nämna några exempel så tolka t.ex. en grupp ordet Gud genom att fota entrén till Lunds rådhus medan en annan grupp tolkade ordet ”altare” med att fota ett dop vid vasken på SF biografens toaletter (bilden blev mer stillig än det kanske låter i era öron).

Alla bilderna lade vi sedan upp på en skärm med hjälp av en projektor genom datorn och grupperna fick var för sig motivera varje bildval och berätta hur de tänkt och resonerat. Allt detta tog sin tid så tyvärr var det allt vi hann med för dagen, dock tror jag att alla (både konfirmander och ledare) tyckte att det var en intressant övning och jag tyckte personligen att konfirmanderna hade gjort ett strålande jobb med att tolka sina respektive ord och texter.

Som alltid avslutade vi med en gudstjänst där vi bland annat selade låten The Call med Regina Spector och live musik fick Vera Persson stå för.

Nästa vecka är det dags för Ozzy att träffas igen och då blir det ett het ämne för då ska vi nämligen snacka om bla. relationer och könsidentitet.

Ta hand om er tills dess!