Program för Taizémötet 26-27 mars

Välkommen till en helg med sång, bön och samtal i Lunds domkyrka tillsammans med en av bröderna från Taizé lördag-söndag den 26-27 mars.

Varje år åker tusentals svenska ungdomar till byn Taizé för att delta i brödernas bön och arbete under en vecka, och bröderna reser ut för att se gästernas verklighet och vardag och be tillsammans med dem. I november 2009 kom en av bröderna till Lund en helg, Domkyrkan tömdes på stolar och fylldes med människor som ville be tillsammans. Nu kommer Domkyrkan att tömmas på stolar igen och Lund gästas av en broder från Taizé kommer att delta i mötet den 26-27 mars 2010.

Lördag 26 mars
13.00 Middagsbön i Domkyrkan, följt av bibelintroduktion med efterföljande samtal i smågrupper, fika och workshops under eftermiddagen.
17.30 Middagspaus (maten ordnar du själv)
19.00 Öppen sångövning
20.30 Kvällsbön i Domkyrkan med ljuständning

Söndag 27 mars
11.00 Högmässa med sånger från Taizé i Domkyrkan, predikan av vår gäst från Taizé, kyrkkaffe.


Du är välkommen att
• delta på egen hand i hela programmet eller delar av det – alla programpunkter är öppna, ingen anmälan behövs, men eftersom vi försöker beräkna utrymme och fika är vi förstås glada om du berättar att du tänker komma!
• delta tillsammans med en grupp, kanske från din församling – hör gärna av er och berätta hur många ni blir!
• delta i förberedelserna på något vis som passar dig – hör av dig till Eva Månsson Carleheden som samordnar helgen tillsammans med en stor grupp ideella medarbetare: eva.m.carleheden@svenskakyrkan.se.