Konfaträff och Påsktider

Det är mindre än en månad kvar till konfirmation men vi kör på i 110 % tempo här på de 24 Äventyren! Eftersom påsken ligger nära i tiden tyckte vi det var dags för konfirmanderna att få en chans att jobba lite extra med just det.

Konfirmanderna fick olika dagar i Jesu liv under påsken tilldelade sig och skulle sedan medelst pyssel återskapa olika scener i hans liv. Allt från Palmsöndagen till Påskdagen blev tolkat av konfirmanderna med hjälp av allt möjligt pysselstoff: fjädrar, glitter, plastkulor, piprensare, målarfärg, papper osv. osv. Resultaten blev smått genialiska och konstverken står nu för utställning på St. Mikael.

Under helgens läger har vi jobbat mycket med konfirmandernas redovisning som de ska visa upp på sin konfirmation, den blir en slags resa genom olika delar av ens liv med Gud som en återkommande punkt. Idag så fick konfirmanderna öva lite till på sina delar av redovisning samt få en chans att presentera deras bidrag till redovisningen för resten av gruppen.

Vi ledare kan redan nu säga att det kan bli hur grymt som helst! Förutom att på ett bra sätt sammanfatta konfirmandtiden så ger den dessutom funderingar över livet, Gud och tro samt en musikaliskavslutning som är så bra att man får gåshud. Det slutgiltiga resultatet får ni se på konfirmationen!

Nästa tisdag är det påsklov för alla Lunds ungdomar och då passar vi på med en heldag i det vackra Skåne, närmare bestämt Bosarp, men mer om det om en vecka.

Allt väl till dess!

/Patrik K