Medarbetare i Domkyrkan bakom ny konfirmandbibel

Verbum förlag har gett ut en ny bibel, skapad med konfirmander och tonåringar i fokus. Bakom den unika bibeln finns Lunds domkyrkoförsamlings medarbetare Fredrik Beverhjelm och Rickard Bonnevier. Den 17 maj släpps den nya bibeln vid ett releasemingel på bokhandeln Arken kl. 16.00-18.00.

Den nya bibeln hjälper konfirmanden att bygga en egen relation till bibeltexterna. Bibeln är genomgående illustrerad av Mrs Murphy, som med sin personliga stil satt sin prägel från pärm till pärm. Med hjälp av öppna frågor och musik- och filmtips, i bibeltextens marginal, uppmanas fjortonåringen att själv fundera över: Vad betyder texten för mig – här och nu? Att något sker vid texten skapar möjligheter att stanna upp, ”att krokas fast” vid texten. Varje bibelbok inleds med en filmaffisch med lite fakta om bibelboken. Bilden på affischen är en bra utgångspunkt för samtal.

Före själva bibeltexten finns det en introduktion eller en loggbok som bjuder in konfirmanden till att använda sin bibel. Här finns ”The Amazing Quicklist”, en tematisk hittlista i serieform, som kan användas som utgångspunkt för samtal i konfirmandgruppen. Där finns också en introduktion till bibeln, varför man ska läsa bibeln, hur den kan läsas och vilken relevans den har för en ung människa idag.

Du kan läsa mer om bibeln, samt se smakprov på både inledningsdelen och själva bibeluppslagen på Verbum förlags hemsida. Tisdagen den 17 maj lanseras den nya bibeln på bokhandeln Arken. Befinner du dig i Lund denna dag? Passa då på att gå på releasemingel på bokhandeln Arken klockan 16.00-18.00. Då finns möjlighet att kika och bläddra i nya bibeln, och träffa upphovsmännen Rickard Bonnevier och Fredrik Beverhjelm. Varmt välkommen!