Terminsavslutning, vi summerar terminen som gått

I söndags konfirmerades årets sommarkonfirmander i Lunds Domkyrkoförsamling, det markerar slutet på terminens konfirmandtid och vi ledare i de 24 Äventyren tar ett välbehövligt sommarlov.

Konfirmationen var, som alltid, väldigt högtidlig och fin. Våra 28 konfirmander framförde en riktigt bra redovisning som handlade om Påskveckan, fast tolkad genom konfirmandernas egna liv i pjäsform. Här blev till exempel långfredagen till en riktigt dålig dag i skolan medan skärtorsdagen gestaltades som två vänner varav den ena ”förrådde” den andra genom att snacka skit. Precis som under vår förra konfirmationsredovisning med den tidigare konfagruppen avslutade konfirmanderna redovisningen med en Lady Gaga låt, denna gången var det låten Judas som faktiskt sammanfattar påskveckan på ett väldigt spännande sätt.

Efter redovisning var det såklart handpåläggning samt kors- och bibelutdelning. Efter konfirmationen begav sig konfirmanderna av till sina respektive hem för att fira och vi ledare sammanfattade kort det gångna året.

För visst har det varit ett spännande år för de 24 Äventyren? Som vi tidigare skrivit har ju Fredrik och Rickard gett ut en ny upplaga av Bibeln, en som är helt anpassad för ungdomar och konfirmandarbetet. Den har fått ett gott mottagande ute i stugorna och själva upplever vi ledare att den varit utmärkt att jobba med under konfirmandpass. Vi har nämligen för första gången hittat ett sätt där alla konfirmander kan vara engagerade under passen. Med hjälp av de försättsblad som finns till varje bok kan konfirmanderna skriva ner sina tankar om de bibeltexter de läser, vilket inte bara får dem att tänka kring bibeln utan även Skriva om den, något som vi upplever har engagerat dem på ett helt annat sätt än tidigare.

Arbetet med denna nya Bibel, men såklart även konfirmandarbetet i sin helhet, har dragit till sig mycket uppmärksamhet under sommaren. Såväl Kyrkans tidning som Sydsvenskan har publicerat artiklar om de 24 Äventyrens verksamhet. Och för dig som missat det har Fredrik och Rickard vunnit priset som Svenska Kyrkans förnyare 2011, ett pris som de vunnit pga. sitt konfirmandarbete och den nya utgåvan av Bibeln. Vi ungdomsledare och ex. konfirmander kan självklart bara hålla med om att priset är välförtjänt efter dessa år av verksamhet med ungdomar.

Det har varit ett spännande år och vi vet med säkerhet att många nya ungdomar har fått ta ett första steg i det kyrkliga livet och i livet som kristen, vi vill tacka alla medverkande (stora som små) för året som gått och ser nu fram emot allt vad hösten har att erbjuda i form av nya människor och utmaningar.

En sak är säker, 24 Äventyren har mycket kvar att erbjuda för Lund och vi hoppas att ni till hösten fortsätter att följa oss på vår blogg.

Tack för denna termin, och se nu till att ha en riktigt riktigt go sommmar allihopa!

/Patrik Kristiansson