Studentkväll om manligt, kvinnligt och jämlikt

Den 6 december klockan 19.15 bjuder {Det trodde du inte} Svenska kyrkan i Lunds studentprojekt in till ett panelsamtal med Jens Liljestrand, Ann Heberlein och Titti Schultz. Rubriken är Manligt, kvinnligt, jämlikt!?

Jens Liljestrand är litteraturvetare och författare, Ann Heberlein doktor i etik och författare och Titti Schultz journalist och debattör. Tillsammans medverkar de i ett panelsamtal som tar pulsen på jämställdheten. Det är fri entré. Plats är nya Domkyrkoforum bredvid Domkyrkan.

Fler kvinnor än män söker och kommer in på universiteten. Halkar männen efter och blir de ratade av högutbildade kvinnor?
–  Det är positivt att kvinnor tar mer plats, men vad gör det med jämställdheten? Hur kommer det sig att kvinnor kallas bitchiga medan män är raka, fast de beter sig likadant? Innebär jämställdhet att män diskar och städar och kvinnor snickrar? Eller handlar det om en delad arbetsfördelning som man kommer överens om och om ömsesidig respekt? Frågan är om vi har kommit lika långt när det gäller jämställdhet som vi vill tro, säger Josefin G Andersson, präst och projektledare för {Det trodde du inte}.

Det trodde du inte är ett projekt som drivs av Svenska kyrkan i Lund och riktar sig till studenter vid Lunds universitet. Projektet vill under åren 2011-13 skapa nya mötesplatser och kommunikationsvägar för att förbättra relationen mellan Svenska kyrkan och studenter i Lund. Det vill säga var kan studenten i Lund och Svenska kyrkan mötas?