Pilgrimsvandring för studenter


Du vaknar till fågelsång. Efter frukost tar du på dig kängorna och vandrar till havet. Bli pilgrim på Österlen för en helg.

Den 27 till 28 april arrangerar {Det trodde du inte} Svenska kyrkan i Lunds studentprojekt en pilgrimsvandring för studenter tillsammans med pilgrimsprästen Anna Alebo. Vandringshelgen startar fredagen den 27 april klockan 17, då vi anländer till Killans bönegård som ligger i natursköna områden i byn Östra Vemmerlöv på Österlen. Här ska vi övernatta.

Vi börjar vår pilgrimsvandring på lördagen klockan 9. Utgångspunkt ät Killans bönegård. Vi vandrar omväxlande under samtal och tystnad. Vägen går genom byn Baskemölla och sedan längs havet via Vik, där vi vilar middag och äter vår matsäck. Sedan vandrar vi vidare till Knäbäcks kapell, där vi firar mässa. Pilgrimsvandringen avslutas vid Stenshuvud som är dagens pilgrimsmål. Totalt vandrar vi cirka 15 kilometer.

{Det trodde du inte} ordnar skjuts från Lund till Killans bönegård på fredag eftermiddag och sedan tillbaka igen till Lund på lördagen. Mer information om tider samt vad du behöver ha med dig får du vid anmälan.

Ingen kostnad
Pilgrimsvandringen är kostnadsfri för studenter. Högst tio personer kan vara med. Först till kvarn… Du anmäler dig via e-post till studentprästen Josefin G Andersson, josefin.g.andersson@svenskakyrkan.se Ange i din anmälan om du har några särskilda önskemål när det gäller kost eller om det är något annat vi behöver veta.

Program
Fredag
kl 17.00 Vi anländer till Killans bönegård och får våra rum. Övernattning sker i enkelrum med tillgång till toalett och dusch.

kl 17.30 Vesper (kvällsbön)

kl 18.00 Kvällsmat, som alltid är vegetarisk mat på Killans bönegård. Veganmat har vi svårt att ordna. Det är bäst att du som är vegan tar med egen mat.

kl 19 – 20.30 Samtal i kakelugnsrummet om Killans bönegård och om att vara pilgrim.

Från kl 20.50 råder tystnad i hela huset.

kl 21.00 ber vi Completorium och därefter råder tystnad till morgonbönen.

Lördag
Från kl 7.00 till 8.30 står frukosten framdukad. Den som vill äta frukost i tystnad gör det före morgonbönen, laudes. Du gör själv din matsäck inför vandringen.

kl 9 Pilgrimsvandringen börjar.

ca kl 16. Framme vid Stenshuvud, pilgrimsvandringens slutmål. Härifrån får du skjuts tillbaka till Lund. Du som vill kan stanna kvar och pilgrimsvandra även på söndagen.