När ett tungt yttre kompenserar ett svagt inre

ANABOLA STEROIDER – EN LIVSFARLIG GENVÄG TILL BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE?

Informationsdag för studenter, 6 mars 2012 kl 10.00-17.00 i Domkyrkoforum bredvid Domkyrkan i Lund. Vi bjuder på baguette och kaffe/te.

Problemen med dopning ökar i samhället, också bland studenter. Men en quick fix på gymmet kan ge problem för livet. Välkommen till en späckad informationsdag på temat dopning, träning, välmående och självförtroende. Dagen är gratis. Under dagen kommer bl.a. följande frågeställningar att tas upp:
• Vad är anabola steroider?
• Fysiska och kroppsliga biverkningar samt sociala konsekvenser av steroidmissbruk
• Risker förknippade med kosttillskott
• Kopplingar till grovt våld och grov kriminalitet i samhället
• Hur kan vi hjälpa dem som blivit beroende?
• Identitet och självbild
Dessutom ges tid för frågor och samtal.
Anmälan, som är bindande, görs senast den 28 februari till stefanie.olofsson@lund.se. Dagen är gratis.

Medverkande
Tommy Moberg, socionom och doktorand på Göteborgs universitet och en av Sveriges främsta experter i frågor kring ungdomar, dopning och missbruk.Tommy handleder och utbildar på högskola samt inom skola, socialtjänst, sjukvård och idrottsrörelse.

Emma Igelström är en av Sveriges mest framgångsrika simmare genom tiderna med fem VM-guld och tretton EM-guld på meritlistan. Hon har dessutom slagit sju världsrekord. Efter avslutad sim-karriär gick hon igenom en identitetskris
och har sedan hittat sin väg tillbaka.

Patrik ”Bjärred” Andersson har varit fotbollsspelare i Allsvenskan och landslaget. Han har under sin karriär tillhört den absoluta toppen bland svenska spelare och var med i landslaget som vann VM-brons 1994 samt blev svensk mästare med Malmö FF 2004.

Stéfanie Feldmann Olofsson är samordnare för frågor kring alkohol, narkotika, tobak och dopning inom Förebyggande-enheten i Lunds kommun. Stéfanie är dagens moderator.

Arrangörer är Lunds kommun och {Det trodde du inte} Svenska kyrkan i Lunds studentprojekt.