Operajazz och två sopraner


Sopranen Ellinor Edström Schüller och sopransaxofonisten Cennet Jönsson kommer till Domkyrkans krypta den 1 april klockan 19. Då blir det temamässa med operajazz.

Välkommen till ett spännande möte mellan två sopraner, ett kyrkorum, mässans bröd och vin och musik ur Sacred Concerts av Duke Ellington. Odödliga låtar som bland annat Heaven, Almighty God och Come Sunday presenteras mellan fri improvisation och Ellingtonsk deklamation i tolkningar där storband bantats ner till ett instrument samt kör och solister till en sångerska. Allt med träffsäker musikalitet och stämningsfullt ös.

Ellinor Edström Schüller är sångerska med brett register och erfarenhet från bland annat Det Kgl Teater i Köpenhamn och Malmö Opera. Hon är sopran och arbetar som solist både i klassisk repertoar och experimentellt i fria projekt.

Cennet Jönsson tillhör Sveriges etablerade jazzelit och omnämns internationellt som ”en av världens få artister som lyfter sopransaxofonen till en högre nivå.” Han är även prisbelönt kompositör och eftersökt lärare.

Operajazz framförs med stöd av Lund Kultur & Fritid.

Vill du veta mer, kontakta gärna Lena Sjöstrand, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskkyrkan.se