Sommar sommar!

En intensiv vecka har startat för domkyrkans konfirmander. På måndagen inledde vi nämligen deras konfirmandtid på allvar. Sedan i måndags har vi hunnit med alltifrån att fundera över Guds existens, skriva våra egna tio budord, ha en äventyrsdag ute i Torna Hällestad och en massa andra samtal och galna lekar.

Ute i Torna Hällestad fick konfirmanderna vara med i det som vi kallar för 24 Äventyrens spel. Det är en form av tävling/gruppövning där konfirmanderna i smågrupper får göra olika typer av samarbetsövningar där de kan vinna både ledtrådar och verktyg. Vid slutet av dagen får de chansen att använda dessa ledtrådar och verktyg i en avslutande final där de olika grupperna tävlar emot varandra. Vi hade även tur med vädret denna dag och det bjöds på solsken nästan hela dagen.

I måndags delade vi även ut biblar till konfirmanderna. Detta gjorde vi högtidligt i samband med en gudstjänst nere i kryptan i domkyrkan. Bibeln kommer de att få jobba med under hela denna vecka och lägret. Som ni kanske redan vet så gav Fredrik och Rickard ut en ny ”version” av bibeln, en bibel som uppmanar konfirmander och andra att aktivt anteckna och skriva ner sina tankar kring texterna de läser i sin egen bibel. Självklart är det så vi har jobbat och kommer att jobba även under denna konfirmandtiden.

Nästa tisdag åker vi på läger tillsammans i en vecka, då kommer vi att uppdatera bloggen dagligen. Under den tiden tycker vi att ni kan följa med oss på:
twitter
bambuser
och
instagram

Allt väl!
/Patrik K