Nina Ramsby spelar för studenter

Nina Ramsby är multiinstrumentalist, låtskrivare, sångerska och producent med osedvanlig närvaro och en aldrig sinande nyfikenhet.  Den 26 november möter du henne under en studentkväll i S:t Hans kyrka.

Vi startar kl 18.30. Välkommen!

Arrangörer är {Det trodde du inte} Svenska kyrkan i Lunds studentprojekt och SKUiSH i Lunds östra stadsförsamling.

Nina Ramsby kryssar mellan och tvärsöver genrerna.Tillsammans med Martin Hederos (The Soundtrack of Our Lives och Hederos & Hellberg) har Nina även släppt de kritikerrosade skivorna ”Visorna” (2004) och ”Jazzen” (2006). På ”Visorna” tolkar de på sitt lyhörda sätt visor av bland annat Cornelis, Fred Åkerström, Eva Dahlgren och Barbro Hörberg. Till ”Jazzen” skrev Nina själv svenska texter till låtar av Nina Simone, Stina Nordenstam, Sade och Billie Holiday. Texter om könsidentitetsförvirring, hat, mod, åtrå, Gud, tröst och förlåtelse.

Som scenuppenbarelse utstrålar Nina en säregen blandning av självförtroende och utlämnade sårbarhet. Publiken, oavsett om det är barn eller vuxna, avväpnas när känslan av distans mellan publik och artist försvinner och man inser att det tvärtemot vad medierna oftast framställer finns en väg som artist där humor, ilska, sorg kan samexistera med totalt njutbar musikalisk briljans. Mellansnackens slängiga, svängiga och inte sällan fnissiga vändningar avbryts av musiken tyngd och vemod och det är en berg och dalbana ingen borde missa. Varsågoda…. och tack! som hon själv brukar avsluta trippen.

Här kan du läsa mer om Nina Ramsby.

Det trodde du inte är ett projekt som drivs av Svenska kyrkan i Lund och riktar sig till studenter vid Lunds universitet. Projektet vill under åren 2011-13 skapa nya mötesplatser och kommunikationsvägar mellan Svenska kyrkan och studenter i Lund. Det vill säga var kan studenten i Lund och Svenska kyrkan mötas? facebook.com/dettroddeduinte
www.svenskakyrkan.se/lund