Bräckt vatten om att leva tillsammans

Den 17 november kl 14-15.30 presenterar  scenkonstgruppen BARRA BARRA en öppen repetition av scenkonstmaterial i Domkyrkoforum. Det blir också premiär på kortfilmen BRÄCKT VATTEN. Välkommen!

Bräckt vatten handlar om att leva tillsammans och att ha sin bakgrund i skilda sociala, etniska, religiösa eller kulturella tillhörigheter.

Barra Barra är en scenkonstgrupp som söker nya vägar och som samtidigt vänder sig till en bred publik. Bräckt vatten ingår i en serie scenkonstverk som inleddes med Elegi över vacker slagg (2011).

I samband med visningen av kortfilmen framförs nyskriven musik och poesi. I det efterföljande samtalet deltar imamen Chadi Barakat, domkyrkokaplanen Lena Sjöstrand, docenten Pernilla Ouis, samhällsdebattören och artisten Behrang Miri, styrelseledamoten i Bosniska islamiska församlingen Ask Gasi, skådespelaren Suzanna Santrac och regissören Zeljko Santrac.

Publiken är välkommen att dela med sig av sina tankar. Scenkonstgruppen Barra Barra utgörs i Bräckt vatten av bildkonstnären och filmaren Åsa Maria Bengtsson, skådespelaren och berättaren Anders Granström, regissören och textförfattaren Aldo Iskra, journalisten Elin Iskra, filmaren och skribenten Thore Soneson, musikern Dan Svensson, dirigenten och sångerskan Sofia Söderberg Eberhard.

Filmen Bräckt vatten har producerats med stöd från stiftelsen Framtidens Lund.

Presentationen och det efterföljande samtalet sker i samarbete med Lunds domkyrkoförsamling och studieförbundet Ibn Rushd.