Kärlekmums i novemberkylan

Just nu bakar Rebecca Öhrström, Ana Jankovic och Hanna Sunnanväder kärleksmums i Domkyrkoforums kök. Kakorna ska säljas i caféet på Torget.

Hanna, Rebecca och Ana går i nian och gör sin prao hos Sladana, som är husmor i Domkyrkoförsamlingen. Förutom att hjälpa till med matlagning till Domkyrkoforums konferensgäster, bakar tjejerna kakor till caféet.

– Det är mycket folk här och lite stressigt ibland. Det roligaste är att baka, säger Hanna.
– Min egen favoritkaka är nog morotskaka, säger Ana.
– Chokladmuffins är bäst, tycker Rebecca.

Här får du  Sladanas recept, om du vill baka egna kärleksmums.

Kärleksmums
Ingredienser
150 g smör
2 st. ägg
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 C.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt, tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
Vispa ihop till till en jämn smet.
Häll och bred ut smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter.
Gör under tiden glasyren, härlig för alla chokladälskare…
Koka 5 dl vispgrädde, tillsätt 400 – 500 g mörk blockchoklad.
Rör om till en slät kräm, bred glasyren över kakan. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna, skär kakan i fyrkantiga bitar och njut.