Ett chans att lära känna nya människor

Hej alla!
Tråkigt nog har snön dragit in över Skåne, IGEN. Hoppet av att våren var här och försvunnit och vi blir nog tvungna att stå ut med snö igen. SUCK!
I helgen var vi som sagt på Bosarpsgården tillsammans med sommarkonfirmanderna. Vilken helg!
Vi 10-tiden anlände vi till gården som var omringad av snö och is(!). Konfirmanderna fick en stund på sig att kika sig omkring och bosätta sig på deras rum innan det var dags för första passet i de nya grupperna.
Vi lärde känna varandra inom grupperna och vi fick även chansen att fråga Gud om vad vi vill. Vad hade du frågat Gud? Finns du? Vad är meningen med livet?
Vi fick även med hjälp av bilder beskriva oss själva och ställa frågor till varandra inom gruppen för att lära oss ytterligare lite mer om varandra.
Därefter var det dags för middagsandakt runt låten av the one and only, Ozzy Osbourne. Sedan fick vi äta oss mätta på en supergod lunch.

Det var sedan dags att ge sig ut i solen och snön för ett lekpass. De olika lagen fick chansen att svetsa ihop sig ännu mer genom att samla poäng på olika lekstationer.
En stund senare gick vi ner till Bosarpssjön som var täckt med is.

På väg dit fick alla grupper ett papper med frågor som alla skulle svara på. Favoritfilm, favoritfärg, om man har några syskon etc. Ytterligare ett effektivt sätt att lära sig mer om andra.
Efter allt det vi hade lärt oss om varandra inom grupperna skulle vi nu förbereda en pjäs, en sång, en serie – vad som helst, så länge det kretsade om oss själva och vad vi hade lärt oss om varandra under dagen. Detta skulle sedan visas upp på söndag förmiddag.
Efter goda hamburgare till middag hade vi ett litet pass om rättvisa, där vi fick agera som olika länder inom FN. Vi upptäckte att vi måste förändra våra sätt att tänka på för att det ska bli någon rättvisa.
Därefter hade vi en ordentlig lekstund med Mördarleken,”Kort”leken, Fruktsallad 2.0 och annat kul.

Kvällen avrundades med en upplevelsevandring om skapelsen. Tanken är att man ska gå två och två, och den ena ska ha en ögonbindel och den andra ska leda den andra, utan att tala. Det är en vandring om tillit och om hur Gud skapade världen på 7 dagar. Kvällsandakt med Kents ”Hjärta” avslutade den långa dagen.
Söndag morgon började med en härlig morgonandakt följt av en utsökt frukost.

Senare fick vi ta del av alla gruppers ”redovisningar” om varandra, vilket var väldigt givande.
Senare städade vi, packade och begav oss ut för att leka lekar innan bussen kom och körde oss tillbaka hem till Lund.
Helgen har i sitt stora handlat om oss själva och vi har fått chansen att lära känna andra och vi har även blivit påminda att man ska vara sig själv, och ingen annan. Detta kommer ha en stor betydelse i sommar, därför tror jag att detta läger var en brilliant idé. Det är ett underbart gäng och jag ser inget annat än att sommarlägret kommer bli hur kul och givande som helst. Bara man är öppen, vågad och är sig själv genom det hela så är konfirmationstiden livsförändrande.

Vill du se fler bilder eller läsa mer om vad vi gjorde under lägret? Följ lundsdomkyrkaInstagram och Twitter. Där uppdaterar vi även i sommar, så följ oss där!

// Therése Bergbom, ledare i de 24 äventyren

Pussar från en liten del av de underbara ledarna!