Döden, godis och kärlek


Vad hände egentligen under den första påsken? Är det något som gäller mitt liv? Domkyrkans konfirmander läser Bibeln, lyssnar på utvalda låtar och pratar om svek och kärlek.

Idag har konfirmanderna en heldag om påsken. Karolina Wahlgren tittar upp från sin lunchmacka.
– För mig betyder påsken en massa godis! Det är skönt med påsklov… Men jag tänker också på Jesus. Idag har vi pratat om skärtorsdag, långfredag och påskdag och vad som hände då. Vi har gjort påsklandskap utifrån de olika dagarna, det var jättekul. I eftermiddag ska få gå upp i Domkyrkans torn – det ska bli spännande!


Alexander Paulsson är också konfirmand.
– Vi har varit i Domkyrkan och snackat mycket om påsken och om döden. Då var vi indelade i grupper. Min grupp pratade om svek. Vad innebar det för Jesus att bli sviken och hur känns att bli sviken själv? Alla har nog varit med om det.


Sofie Meurling är konfirmandledare och har tillsammans med ett helt gäng ledare hand om gruppen idag. Alla ska känna sig delaktiga och ingen ska känna sig utanför.
– Vi utgår från låtar när vi ska prata om saker. Idag lyssnade vi på Until the End of the World med U2 och Jesus was An Only Son av Bruce Springsteen. Det ger en spännande ingång. För mig betyder påsken också tid för vänner och familj.