Domkyrkan enligt Tova


Tova Sinobad älskar bilder. Just nu gör hon sin prao i Domkyrkoförsamlingen och tog mobilen för att fotografera det vackraste hon kunde hitta.

Tova går i sjuan på Kunskapsskolan i Lund. Hon bor på en gård på landet och hennes stora intressen är djur, ridning och trädgård. Förutom fotografering och design då. Det var därför hon ville komma till Domkyrkan.
– Både Domkyrkan och Domkyrkoforum är så vackra och spännande! Här finns så fina detaljer. Jag har inte varit i Domkyrkan sedan jag var liten, säger Tova.
Den första praodagen fick Tova fira middagsmässa, vara med på ett möte, klä ut sig i munkkåpa och gå på upptäcktsfärd och ta vilka bilder hon ville. Du hittar alla Tovas bilder på Domkyrkans facebook. Här finns ett urval.


– Det häftigaste var nog valven, kryptan och dopkapellet. Men Domkyrkans fasad, stora ljusa fönster och Domkyrkoforums innergård tyckte jag också mycket om. I morgon ska jag följa med på safari i Domkyrkan och leta efter djur med förskolebarn. Det passar ju mig, säger Tova.