Husie ungdomskör återuppstår

För 40 år sedan var Husie ungdomskör under ledning av Gunnar Frankmar en av Sveriges bästa ungdomskörer. Nu möts kören igen i en jubileumskonsert i Lunds domkyrka lördagen den 18 maj klockan 17.

Körsångarna kommer från hela Skåne, från Västervik, Stockholm, Umeå, Norge, England, USA och Nya Zeeland för att träffa sina vänner från -70 och -80-talen. Många av dem har inte sjungit alls sedan ungdomstiden, andra har aldrig slutat sjunga i kör. Några av dem har idag toppjobb som musiker.

Jubileumskonserten leds av de tidigare medlemmarna Thomas Caplin och Stefan Ekblad. Thomas Caplin är professor i kördirigering vid Högskolan i Hedmark i Norge och var tidigare dirigent för Lunds Studentsångare. Stefan Ekblad är biträdande domkyrkoorganist i Lunds domkyrka. Som solist medverkar den tidigare körmedlemmen Lennart Forsén, numera verksam som sångsolist vid Kungliga Operan.

Programmet den 18 maj består av ett tiotal sånger ur Husie ungdomskörs repertoar. Det är fri entré.

Husie ungdomskör
Husie ungdomskör bildades 1973 och bestod av tidigare medlemmar från Husie flickkör och Husie gosskör. Husie ungdomskör rönte framgångar både nationellt och internationellt och lockade ungdomar från hela Malmö. Kören medverkade i flera TV-program, bland annat i Musikfrågan med Sten Broman, gjorde turnéer och spelade in två LP-skivor.

För mer information
Stefan Ekblad, stefan.ekblad@svenskakyrkan.se, 046 35 88 83