Domprosten i Lund söker administrativ koordinator

Domkyrkan och folkmassa
Svenska kyrkan i Lund bildade vid årsskiftet ett nytt gemensamt pastorat och består av sju församlingar, sjukhuskyrka, familjerådgivning och diakonicentral. Pastoratet leds av Domprosten som också har kopplingar till stiftet och är biskopens ersättare i vissa uppgifter. 

Vi står inför en spännande tid där vi tillsammans ska skapa ett större vi och söker dig som har viljan och förmågan att bidra i vårt arbete för en levande kyrka.

Som administrativ koordinator arbetar du mycket nära domprosten och står mitt i flödet. Du ska ta fram underlag för beslut, ha koll på domprostens almanacka samt stödja domprosten när det gäller personaladministration och kommunikation, såväl internt som externt. Arbetsdagarnas innehåll kan variera väldigt och det är därför viktigt att du är bra på att hantera växlande tempo, är flexibel och har förmågan att ligga ”steget före”. Som administrativ koordinator förväntas du vara bra på att organisera och prioritera samt vara van vid att ta eget ansvar.

Du som söker:

har universitets- eller högskoleutbildning – gärna inom områdena HR eller kommunikation
har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
har goda kunskaper i engelska
är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värderingar
har stor it-vana

Vi ser helst att du har erfarenhet av Svenska kyrkan genom antingen engagemang i verksamheten, som ideell medarbetare eller anställd.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi vill att du ska vara lösningsfokuserad och kommunikativ. Du ska ha stor personlig mognad, vara mån om att ge god service, vara noggrann och strukturerad samt ha viljan att arbeta mål- och utvecklingsorienterat tillsammans med andra.

Tjänsten är på 50% med tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Så här söker du tjänsten
Ansökan till tjänsten sker genom att du klickar på ”Skicka ansökan” i denna annons, där du enkelt kan bifoga personligt brev och CV. Vi behandlar endast ansökningar som skickas in via den här länken.

Domkyrkans torn med röd ballong