Samling i Domkyrkan mot fotbollsvåld

Tisdagen den 8 april kl 18.00 blir det en minnesstund i Lunds domkyrka för att hedra den fotbollssupporter som så tragiskt avled i samband med fotbollsmatchen den 31 mars i Helsingborg.


Vi samlas som en manifestation mot 
våldet och för de goda krafterna som vill motverka hat.
Minnesstunden i Domkyrkan inleds med några korta tal i kyrkan, därefter går vi tillsammans till Krafts torg för att tända ljus, lägga ner halsdukar och klä marken med olika föreningars färger. Den avlidne supportern och andra som drabbats av våldet hedras med fem tysta minuter.

 Domkyrkan är en plats att gå till med livets olika känslor. Med denna samling vill vi stödja viljan till samarbete och respekten för människovärdet, säger Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.

– Fotbollen och människorna som älskar sporten har skänkt så mycket glädje. Vi kommer aldrig att sluta tro på fotbollen som en god och inkluderande kraft som skapar gemenskap, kärlek och lycka. Därför har det aldrig varit så viktigt som nu att vi samarbetar med varandra och visar att fotbollen tillhör oss, säger August Ronne, en av initiativtagarna till minnesstunden.

Mer information
Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se
August Ronne, 070 433 77 84, augustronne@yahoo.se