Sommarkonfirmandernas dagbok, dag 6

Igår hade vi roligt men idag hade vi ännu roligare. Dagen började med en utomordentlig väckning följt av morgonbön och frukost. På morgonandakten lyssnade vi på Alter Bridges fina låt Watch over you.

Klockan 10 träffades vi utanför huset i våra grupper för att gå en pilgrimsvandring med temat föreblider. I våra grupper gick vi i tystnad till första stoppet. Där berättade Matilda om en av sina stora förebilder, sin farmor. Vi bad tillsammans en bön innan vi fortsatte i tystnad till stopp nummer två. På det andra stoppet berättade Hjalmar om sin stora förebild Lars Winnerbäck. Även här bad vi gemensamt. Isak, Olof och Therése berättade även då om sina förebilder.
Därefter åt vi pastasallad vid Bosarpsjön, Vissa badade men det började regna så vi begav oss mot gården i rask takt, väldigt rask takt för att slippa bli alltför blöta. På eftermiddagen började vi planerna inför vår stora konfirmationsmässa. Vi delade upp oss i nya grupper och började fundera över hur vi på bästa sätt kan sammanfatta kristen tro och samtidigt förmedla något klokt till alla som kommer till kyrkan.

I de ursprungliga grupperna hade vi en stationsrunda som en sammanfattning av vad vi har lärt oss. Nu är det dags för kvällsfika, lite nattbio och sedan avslutar vi dagen som alltid i kapellet med andakt, Prince ska sjunga för oss!

Hej svej leverpastej, ha det gött vi ses!

Sara J, Julia, Johan, Charlotte, Axel, Johannes, Olof och Sofie