Lars Berggren ställer ut lejon på Väggen

lejon_lars_berggren15

Domkyrkan är full av lejon. Lars Berggren har hittat 80 av dem, det finns säkert fler. Den 3 augusti – 4 september visar Lars Berggren sina fotografier på Väggen i Domkyrkoforum.

Utställningen presenteras kl 12.30. Välkommen!

lejon_lars_brggren

Lars Berggren är doktor och docent i konstvetenskap vid Lunds universitet. Han har arbetat med forskning rörande bland annat medeltida stenskulptur, handel och transport av stenföremål under medeltiden, och europeisk monumentkonst under 1800- och 1900-talen. Sedan 2003 är han professor i konstvetenskap vid Åbo Akademi i Finland.

Mer info om bestiarierna och medeltidens djurvärld hittas snabbt i The Medieval Bestiary. Om norra transeptets baldakinskulpturer kan du läsa vidare i det andra numret av tidskriften ICO – Iconographisk Post.

Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se