Serier på Väggen

Den 28 oktober-17 november 2014 visar vi serier på Väggen i Domkyrkoforum. Här kan du läsa mer om serietecknarna som ställer ut.

Anette Bengtsson
Serietecknare från Österlen, Skåne. Medlem i Dotter Bolaget. Medredaktör till den kommande antologin Freya. Medverkande i diverse antologier och egenpublicerade fanzines. Webcomic Cover: cover.smackjeeves.com.
Blogg: theartinside.blogspot.com. Kontakt: anettebengtsson@live.se

Malin Granroth
Malin Granroth är bosatt i Malmö och är för tillfället gravid med sitt första barn. Hon har tidigare blivit publicerad i tidningen Skånes Fria och är aktuell med Medverkan på utställningsarenan Utblick vid Kulturhuset i Borås med temat systerskap.
Kontakt: malin.granroth@hotmail.com

Johanna Gustafsson
Johanna gör främst serier för barn och unga och har nyligen debuterat med
serieromanen Stora Björn och Lilla Björn som gavs ut av Ordbilder Media.
Du kan se fler av hennes serier och illustrationer på: www.johannaochbilderna.tumblr.com

Marie Tillman
Marie är serietecknare och socialantropolog.  Vill du se mer av hennes bilder så kan du göra det på: Blogg: nyanseravnonsens.blogspot.com. Tumblr: nyanseravnonsens.tumblr.com. Instagram: @nyanseravnonsens. Kontakt: marie.tillman@gmail.com

Frida Ulvegren
Frida Ulvegren är pedagog och serietecknare och har gett ut de självbiografiska serieböckerna Tack & Förlåt (2011, Kolik förlag) och Fridas resor (2013, Kartago förlag) och är just nu aktuell som medredaktör och medverkande i antologin kvinnor ritar bara serier om mens (2014, Kartago förlag). Hon föddes 1984 i Stockholm och har läst serieteckning 1 år vid Malmö högskola samt 3 år på Serieskolan i Malmö. Frida leder workshops och kurser i teckning och berättande i Malmö med omnejd.
Kontakt: fridaulvegren@gmail.com

Dotterbolaget
Utställarna ingår i Dotterbolaget som är ett feministiskt kvinno- och transseparatistiskt serieskaparnätverk. Dotterbolagets syfte är att motarbeta de patriarkala strukturer som idag fortfarande genomsyrar seriebranschen, samt att stödja kvinnors och transpersoners verksamheter inom densamma. Dotterbolaget fungerar både som en social arena och som ett professionellt nätverk där medlemmarna istället för att konkurrera om uppdrag, samarbetar och stöttar varandra. Dotterbolaget ger dessutom ut fanzines, har utställningar och arrangerar workshops i serieteckning. För närvarande finns det Dotterbolagsgrupperingar i Malmö, Göteborg, Stockholm, Gästrikland och Umeå. Hemsida: www.dotterbolaget.com
Kontakt: info@dotterbolaget.com

Information
Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se