Hjälp till att utrota hungern

Var åttonde människa i världen går till sängs hungrig. Två miljarder människor får inte i sig den näringsrika mat de behöver. Samtidigt lever andra i ett överflöd av mat. Så ska det väl inte få vara?

Var med och utrota hungern med Svenska kyrkans fastekampanj. Här kan du se vad som händer i Lunds domkyrkoförsamling i samband med fasteinsamlingen.

Vid gudstjänster och lördagskonserter i Domkyrkan tar vi upp kollekt till fasteinsamlingen.

4 mars kl 19.30: Soffsamtal mellan Anders Ödman, docent i historisk arkeologi och pilgrimsprästen Anna Alebo i soffan i Domkyrkoforum.
10 mars: Konfirmanderna bösskramlar på stan.
15 mars: Midfastosöndagen. Brödförsäljning i Domkyrkan efter högmässan som är kl 11.00.
22 mars: Marie bebådelse dag. Efter högmässan kl 11.00 är det kyrkkaffe med våfflor i Domkyrkoförsamlingen. Alla intäkter till insamlingen.
22 mars, kl 15.30: Vi sjunger för hela världen, konsert med Mikaelskören i Domkyrkan.
25 mars: S:t Lukas, öppen föreläsning, hörsalen 19.30. Kollektupptagning
29 mars: Palmsöndagen, Soppa i Domkyrkoforum efter högmässan som är kl 11.00.

Konsthantverk som hjälper
Konsthantverk, för 100 kr styck, från International Center of Bethlehem, säljes i Domkyrkoforum till förmån för insamlingen.

Baka bröd till andra?
Bröd till brödförsäljningen på Midfastosöndagen skänks av bagerier, bland andra Brödlabbet. Vill du baka och skänka ett bröd, kontakta Veronica Helm Andréasson, präst i Domkyrkoförsamlingen och ansvarig för det internationella arbetet, 046 35 87 44, Veronica.HelmAndreasson@svenskakyrkan.se