Loppmarknad på Domkyrkoplatsen stöder utsatta EU-medborgare

Lördag 29 augusti 2015 mellan kl 11 och 14 blir det en loppmarknad utanför Domkyrkan i Lund, på Domkyrkoplatsen. Här ska säljas både det ena och det andra som skänkts till Svenska kyrkans Diakonicentral, föreningen Hjälp tiggare i Lund, Erikshjälpen och Emmaus.

Alla pengar som kommer in under dagen går oavkortat till projekt som stöder utsatta Eu-medborgare. Loppmarknaden arrangeras av Crossroads Lund, som är ett nätverk för organisationer och människor i Lund som hjälper utsatta Eu-medborgare i Lund.

– Tanken med att ordna en loppis just den här tiden, säger Jan Kjellström från Crossroads Lund, är att det passar bra för de som kommit som nya studenter till Lund att göra fynd och samtidigt veta att pengarna de betalar blir en hjälp till de som tigger på gatan.

Det är förstås inte bara nya studenter som ska ta sig till Domkyrkoplan nästa lördag. Säkert kommer de som som har för vana att gå på den vanliga lördagsloppisen längs Södra Esplanaden också vandra upp till Domkyrkan 29 augusti. Mycket prylar och mycket folk är vad arrangörerna hoppas på. Och att varje skänkt pryl blir en peng som gör nytta.

För mer information om loppmarknaden
Kontakta Jan Kjellström, vice ordförande i Crossroads Lund jan.kjellstrom@svenskakyrkan.se, 046-35 87 37