Orgelkonsert med Disney och Astrid Lindgren

Lunds domkyrkas lördagskonserter är en självklar start på helgen för många Lundabor och musikälskare. De startade redan 1977 och är i dag en av Sveriges mest välbesökta orgelkonsertserier. På lördag vänder vi oss särskilt till barn och unga med musik från sagans och filmens värld.

Det är domkyrkoorganist Robert Bennesh, som tillträdde sin post i höstas, som med regelbundenhet vill erbjuda konserter som vänder sig till denna grupp.

På repertoaren står bland annat filmmusik från Disney och musik från Astrid Lindgrens filmer, välkända och omtyckta av både stora och små.

– ”Skönheten och Odjuret” är bioaktuell och därför har jag valt flera stycken från denna film. Jag presenterar även några kända orgelstycken som också förekommit på film och som väcker starka associationer, till exempel Mendelsohns brudmarsch och Bachs toccata i d-moll, säger Robert Bennesh.

Tid och plats: 10-10.30 i Lunds domkyrka, 1 april. Direkt efter konserten är det vernissage för utställningen ”Innerligheten – att söka synlig enhet” av Agneta Sofiadotter i Domkyrkans krypta.

Fri entré, välkomna!

För mer info, kontakta: robert.bennesh@svenskakyrkan.se 046-358884