Smycke-workshop med Maria E Harrysson

Var kommer smycken ifrån och hur värderar vi dem? Vilka symboler bär smycken och vad kan de kommunicera? Den 29, 30 och 31 oktober, kl 13-15 håller Maria E Harrysson Smycke-workshop för barn på Domkyrkoforum.

Maria E Harryssons halsband. Foto: Maria E Harrysson.

Följ med på en resa in i smyckekonstens värld så som konstnär Maria E Harrysson jobbar med den och gör ett eget smycke. Inspireras av Maria och skapa något eget. Hur värderar vi saker vi har runt omkring oss och vad tänker vi på när vi köper nya saker? Vi kommer att använda olika material som alltid finns tillgängliga även utanför den här workshopen, nämligen återbruksmaterial. Deltagarna får upp ögonen för sådant som de själva kan göra med små medel!

Återigen samarbetar Domkyrkoforum med Konsthantverkscentrum under Bästa biennalen och även den här gången fokuserar vi på smyckekonst som en särskilt spännande uttrycksform att utforska tillsammans med barn och unga.

Ett smycke kan handla om så många olika saker: kommunikation över språkgränser, kroppen, något värdefullt, något ädelt, något med symbolvärde, något särskilt personligt och något som finns i alla kulturer.

Ålder: För barn, 8-12 år.

Bokning: Att delta är gratis, men antalet platser är begränsat. Anmäl i förväg till något av datumen nedan!

Hela programmet för Bästa biennalen finns i kalendariet på: www.bastabiennalen.se

Maria E Harrysson i tidningen Finn.

Läs mer om Maria E Harrysson i senaste numret av Finn!

Kontakt: För mer info, kontakta Linda Soondra, Konsthantverkscentrum, linda.soondra@konsthantverkscentrum.se
eller Maria Johnson, Lunds domkyrka, maria.johnsson@svenskakyrkan.se

Varmt välkomna!