Varma ytterkläder gör skillnad

Vintern är på väg – så kan du hjälpa Lunds utsatta

Kalla vindar blåser över Skåne och nattemperaturerna kryper närmare noll för varje dag som går. Nya, varma ytterkläder och skor kostar pengar – pengar som inte alla har. Kan du hjälpa genom att skänka varma kläder eller vattentäta skor? Eller kanske tillfälligt bistå med boende?

Igår kom två unga killar till Domkyrkan och berättade för vår diakon att de inte har någonstans att sova. De sover i skolan på dagarna och går runt, runt hela nätterna för att hålla värmen. Så har de gjort i snart två veckor. De är långt ifrån ensamma. I dag har stadsmissionen i Skåne en lång kö av unga människor som är i stort behov av fadderhem. Att vara fadderhem innebär att du upplåter plats i ditt hem under en kortare period. Som fadderhem gör du en konkret skillnad för en annan medmänniska. Initiativet för att kunna möta det stora behovet hos hemlösa ungdomar görs i samarbete med Röda Korset på olika orter i Skåne, Rädda Barnen och Svenska Kyrkan. Om du är intresserad av att öppna ditt hem så ta kontakt med Stadsmissionen här:
http://www.skanestadsmission.se/ge-stod/fadderhem/
Diakonicentralen, som samordnar Svenska kyrkan i Lunds sociala arbete, efterlyser varma jackor och vattentäta skor. Det gör stor skillnad för dem som tvingas sova utomhus eller eller som helt enkelt inte har råd att köpa vinterkläder. Kan du avvara något? Kontakta Cecilia Palmquist, cecilia.palmquist@svenskakyrkan.se 046-71 87 68
Domkyrkans diakon Sandra Lindqvist nås på sandra.lindqvist@svenskakyrkan.se