Flickor i fokus på Nattkyrkan 23 november 2018

Den 23 november mellan 21.00 och 23.30 kommer Lunds domkyrka ha öppet för Nattkyrka. Under samma tid kommer ca 19 200 flickor födas i världen. Vi vill lyfta fram berättelser av och om flickor – och vi efterlyser hjälp.

Svenska kyrkans julkampanj har i år temat ”En flicka är född” och har som syfte att uppmärksamma och göra något åt de faktum, att många flickor förvägras grundläggande mänskliga rättigheter och trygghet, bara för att de är flickor. Under Nattkyrkan vill vi också vara en del av julkampanjen och letar därför efter människor som möter eller arbetar med förutsättningar för unga flickor på olika sätt.

Du kanske exempelvis är förälder, kusin, syskon, gudförälder, fadder, arbetar inom förlossningsvården, har volontärarbetet utomlands, är mor eller far förälder, är lärare eller politiker. Kanske känner du någon som passar in? Då vill vi be om din hjälp!

Under Nattkyrkan den 23 november kommer Sara Thuresson spela och sjunga. Hon har bland annat spelat in en skiva med några kvinnor som suttit på Hinseberg och finns på Spotify om ni vill lyssna!

Förutom Saras musik kommer vi att tända ljus för flickor efter att någon (kanske du) läst ett brev skrivet till och om en ung flicka.

Breven får gärna vara skrivna till en flicka som fötts utanför Sverige eftersom det handlar om det internationella arbetet men det är inget krav.

Det hade varit fint med så många olika röster som möjligt så om du kan tänka dig att vara med hör av dig!

Om du vill skriva men inte själv kan eller vill delta genom att läsa upp ditt eget brev så läser någon av oss på plats upp det.

 

Ramar för brevet:

Inled med: En flicka är född” i plats (ex. Mumbai) tid (ex. november 2014)

Hej!

Jag är… beskriv din relation till flickan och under vilka omständigheter ni träffats.

Skriv sedan vad du önskar för flickan och om/hur du kan stötta henne.

Avsluta som du skulle avsluta ett vanligt brev

För mer information och för att skicka brev, kontakta Sandra Lindqvist, Diakon, 046-71 87 46 sandra.lindqvist@svenskakyrkan.se