VIKTIGT INFO om drop in-vigsel 2020

Vi vill göra allt vi kan för att det ska gå att genomföra drop in-vigseln den 6 juni i Lunds domkyrka! Rådande omständigheter och har dock gjort att vi behövt ändra en del på vårt koncept, bland annat är det obligatoriskt med föranmälan.

I år, 2020, har vi även satt en maxgräns på 30 vigslar under dagen och eftersom denna gräns nu är uppnådd, kan vi dessvärre inte ta emot fler anmälningar. Det går så klart bra att boka vigsel vid andra datum i Lunds domkyrka – kontakta pastoratets expedition för att få mer information om lediga tider och annat: 046-71 88 88.

Vid anmälan anges

  • Namn på er båda som ska gifta er
  • Personnummer till båda
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Ange också hur många gäster ni har med er eller om ni kommer själva och behöver vittnen. Ni kan ta med er högst fyra gäster.

Tänk på att en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan. Har ni en hindersprövning kan ni gärna scanna den och skicka med, men det är inte nödvändigt, det viktiga är att ni har med era originalpapper på själva vigseldagen.

Det första vigselsamtalet kommer att ske kl 10.30. Har ni några särskilda önskemål vad gäller tid så ange det och vi ska göra vårt bästa för att tillgodose det.

När ni är anmälda kommer ni att få en bekräftelse från mig där det står vilken tid som ni ska komma till kyrkan för att träffa er vigselpräst för ett kortare samtal. Ni får också själva vigseltiden som är en halvtimme senare, då eventuella gäster kan dyka upp. Själva vigseln tar ungefär 20 minuter så räkna med att ni är i kyrkan max en timme sammanlagt. I bekräftelsen står också de psalmer och solosånger som ni kan välja emellan. Dessa meddelar ni prästen vid vigselsamtalet.

En förutsättning för att vi ska kunna viga er är ju självklart att ni är friska och symptomfria och det gäller även eventuella gäster. Vi kommer att behöva begränsa antalet gäster till fyra, men tänk på att det går att filma och livestreama om ni har med er telefon eller kamera. Kommer ni själva kan ett av våra vittnen sköta er kamera.

Det är en overklig verklighet som vi befinner oss i och med tanke på hur den här våren har varit måste vi också vara inställda på att allt kan ändras med kort varsel. Om det sker några förändringar så kommer Josefin G Andersson ta kontakt med er. Vi lägger också ut uppdateringar kontinuerligt på vår sajt och Facebooksida.