Skolbesök utan visning

Ni är varmt välkomna att besöka Lunds domkyrka utan att delta i något av våra pedagogiska program. Det händer mycket i Domkyrkan, därför behöver vi veta i förväg att ni kommer.

Lunds domkyrka är Sveriges mest besökta kyrka och utsetts till ett av Sveriges sju underverk. På samma gång är Domkyrkan en levande mötesplats öppen för människors andliga längtan. Här firas gudstjänst flera gånger om dagen och vid ljusbärarna tänds varje år över 100 000 ljus – alla bärare av en välgångstanke, en bön. Alla är välkomna att vara med i Domkyrkans gudstjänster och konserter.

Alla som kommer till Domkyrkan har olika behov och syften med sitt besök. Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna. Vi vill därför påminna dig om att kyrkan är en plats för bön och andakt, inte bara när det firas gudstjänst utan hela tiden. Ibland är hela eller delar av kyrkan stängd för till exempel förberedelser inför en gudstjänst eller utställning.

Kontakta oss inför ditt besök och kontrollera er ankomsttid så riskerar ni inte att behöva vända i dörren. Observera att föranmälan och eventuell avbokning endast kan göras via telefon. Frågor, föranmälan och eventuell avbokning: Melissa Isla Venegas, 046 71 88 78, melissa.islavenegas@svenskakyrkan.se

Upplev mer – Domkyrkoforum
Strax söder om Lunds domkyrka finns Domkyrkoforum, en mötesplats med möjlighet till fördjupad information om Domkyrkan. Här kan ni äta er medhavda matsäck, se utställningar eller dricka en kopp kaffe i anslutning till ert besök. Här finns också toaletter.

Öppettider
Domkyrkan är öppen för gruppbesök måndag-fredag kl 9.00-18.00, lördag kl 10.45-17.00 samt söndag 12.30-18.00. Domkyrkoforum är öppet måndag-fredag kl. 10.00-17.00, lördag 10.45-15.00 samt söndag 12.30-15.00. Öppettiderna kan förändras på grund av olika aktiviteter i kyrkan eller Domkyrkoforum.