Drop in-vigsel i Domkyrkan

Lika stort men lite enklare – drop in-vigsel har visat sig vara något många par väljer i dag. Lunds domkyrka erbjuder drop in-vigsel en gång om året, då fylls katedralen av känslor: kärlek, spänning och glädje.

Allt som behövs är en hindersprövning, giltiga legitimationer och ring/ringar. Minst en av er ska även vara medlem i Svenska kyrkan. Det är viktigt att göra hindersprövningen hos Skatteverket i god tid, den gäller i fyra månader.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda drop in-vigsel i Domkyrkan i år igen. Innan vigseln möts paret och prästen för ett kort vigselsamtal, då finns också chans att välja solosång, säger Josefin G Andersson, präst i Domkyrkoförsamlingen.

Vigseln sker sedan enligt Svenska kyrkans ordning. Om man redan gift sig borgerligt finns det också möjlighet att få äktenskapet välsignat. Bröllopsgäster är välkomna. Vigselförrättare, musiker, solist finns på plats samt vittnen för de som önskar.

Det som behövs inför vigseln är:

  • Legitimationer för respektive person som ska vigas (bägge måste ha fyllt 18 år)
  • Hindersprövning från Skatteverket
  • Ring eller ringar
  • Att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan (läs mer här)
  • Anmälan. Denna är öppen 28 mars – 23 maj.

Så här ser agendan för en drop in-vigsel ut.

Vigslar sker på två eller tre olika platser i Domkyrkan. Tid och plats blir varje par tilldelade vid anmälan. Innan vigseln har paret ett kortare vigselsamtal med prästen.

När: drop in-vigsel 2022 är 6 juni
(Vill du veta mer om andra alternativ kontakta Josefin G Andersson. Kontaktuppgifter nedan)

Nästa tillfälle ges 6 juni 2022.

För mer information och anmälan (från och med mars 2022):
Josefin G Andersson, 046-71 87 47, josefin.g.andersson@svenskakyrkan.se