Erik Wennerstrand ställer ut i kryptan

Den 11 juli 2015 invigs Erik Wennerstrands utställning Människomärke i Domkyrkans krypta. Utställningen pågår till den 21 augusti och under samma period visas verk av konstnären på Väggen i Domkyrkoforum.

Människomärke består av skulptur, grafik och ord. I centrum finns ett stiliserat träd och delar av samma bildvärld återkommer i flera av verken. De flesta konstverken som visas i Domkyrkan i sommar har inte tidigare ställts ut.

– Titeln Människomärke hör samman med skönhet och sårbarhet. Det är något som konstnären menar karaktäriserar det mänskliga och som han vill påminna oss om. Erik Wennerstrand och jag möttes för flera år sedan och jag blev fascinerad över hur han envist och uthålligt i olika tekniker utforskat sitt tema. Utställningen har vuxit fram direkt för kryptan, ett rum som håller om oss när vi öppnar oss för det sköra och sköna i konsten, livet och i oss själva, säger Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.
Media hälsas välkomna till pressvisning i Domkyrkans krypta torsdagen den 9 juli kl 10.00. Konstnären och domkyrkokaplan Lena Sjöstrand medverkar.

Invigning
Lördagen den 11 juli 10.30, direkt efter Domkyrkans lördagskonsert, öppnas utställningen i kryptan med ett samtal mellan Erik Wennerstrand och domkyrkokaplan Lena Sjöstrand.

Fakta Erik Wennerstrand
Erik Wennerstrand är född 1963 och bosatt i Stockholm där han också gått på Konsthögskolan. Han har ställt ut sedan 1989, bland annat i Luleå konsthall, Uppsala domkyrka och Hanaholmens kulturcentrum. Erik Wennerstrand har bidragit med offentlig konstnärlig gestaltning till exempel i Sachska barnsjukhuset, Sabbatsbergs sjukhus och i Hässleholms kommun. http://www.erikwennerstrand.se/

För mer information
Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se