Konstkväll i Domkyrkan om liv och vatten

Den 23 april är det konstkväll i Domkyrkans krypta och Domkyrkoforum. Konstnärerna Johanna Berg och Eva Lindroos ger olika perspektiv på livet, döden och människans vandring.

Utställningen Livets källa av Johanna Berg i kryptan visas den 20 april-9 maj. Verket består av en ljusinstallation med bearbetade fotografier tagna i katedralen i Barcelona.

På Väggen i Domkyrkoforum ser vi utställningen En kvinnas väg av Eva Lindroos. Utställningen består av pastellmålningar och visas den 22 april-9 maj 2014.
–    Båda utställningarna knyter an till påskens tema med vandringen genom död till liv. Eva Lindroos gestaltar en kvinnas erfarenhet av denna väg. I Johanna Bergs verk samspelar vatten, ljus och sten. Vattnet mjukar upp det som varit dött och förtorkat och sprider ljusets skiftningar, säger Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.

Konstkvällen den 23 april inleds med mässa i Johanna Bergs utställning i kryptan kl 18.30. Johanna Berg medverkar. Efter mässan, cirka 19.30, fortsätter konstkvällen i Domkyrkoforum där Eva Lindroos berättar om sina bilder och läser egna dikter.

Johanna Berg
I sina verk skildrar Johanna Berg ofta människor, djur och natur. Johanna Berg är utbildad vid Konstfack. Hon arbetar med måleri, fotografi och scenografi och undervisar vid Kulturskolan i Lund.
http://www.johannaberg.se/

Eva Lindroos
Eva Lindroos arbetar som dramaterapeut och har sin bakgrund i teater och undervisning. Hon har varit verksam som skådespelare runt om i Europa och i sina studier har hon specialiserat sig på barn- och ungdomslitteratur samt teater för unga.
http://www.lundsdomkyrka.se/2014/03/03/eva-lindroos-visar-pastell-och-dikt-pa-vaggen/

Information
Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se
http://www.lundsdomkyrka.se/