Ny chans till drop in-dop

Förra året blev det succé. Den 15 november klockan 12.00-16.30 ordnar Svenska kyrkan i Lund återigen drop in-dop. Alla är välkomna oavsett ålder.

Tjugo personer döptes vid 2013 år drop in-dop i Lunds östra stadsförsamling och Lunds domkyrkoförsamling, som tillsammans arrangerar dop även i år.
– Kanske blev det aldrig tid för dop, kanske kändes det för stort och omständligt. Drop in-dop är en möjlighet att komma till kyrkan och låta döpa sitt barn eller sig själv som vuxen utan att behöva boka tid. Församlingarna ordnar allt och bjuder även på dopkalas med tårta, säger Josefin G Andersson, präst i Domkyrkoförsamlingen.

– De som döptes förra året tyckte att dopet blev stämningsfullt även om det var så enkelt. Alla har inte möjlighet att bjuda på stort dopkalas, då är detta ett alternativ, säger Kristina Lindström, präst i Lunds östra stadsförsamling.

Allt det praktiska ordnas på plats. Den som vill döpa sig eller sitt barn får träffa en präst och prata om dopet. I kyrkan firar vi en kort dopgudstjänst med musik och psalmsång. Det finns dopklänning att låna. Efter dopet bjuder församlingarna på dopkaffe med tårta.

Dopen sker i Maria Magdalena kyrka på Flygelvägen, Östra Torn, Sankt Hans kyrka vid Fäladstorget, Norra Fäladen, Stora Råby kyrka i Stora Råby och Lunds domkyrka på Kyrkogatan i centrala Lund.

För mer information
Josefin G Andersson, präst i Lunds domkyrkoförsamling, 046 35 87 47 josefin.g.andersson@svenskakyrkan.se
Kristina Lindström, präst i Lunds östra stadsförsamling, 046 35 88 19, kristina.lindstrom@svenskakyrkan.se